Escape Room - Marrakesh Answers

1.FIREPLACE

Once you take all the S-P-R-O-U-T-S out of the message above the fireplace, the instruction to ‘TAKE THE THIRD LETTER OF FIRE’  will be revealed. Answer: R

 

2. TURKEY

When you follow the directions, your route will create the number: 5

 

3. STOCKINGS

Notice that the first letter of each gift matches the letters in each name. Amy has the shortest name and therefore has the fewest gifts! Answer: A

 

4. PRESENT MAZE

When you follow the route on the maze, you will collect the letters ‘SIX-PLUS-ONE’. Answer: 7

 

5. CRACKERS

Mum has the yellow hat, Dad has the red hat and Brother has the green. Answer: N

 

6. MINCE SPIES

The only image that doesn’t have a matching pair is the stuffing. Answer: 4

 

7. UGLY SWEATER

When placed correctly, the puzzle pieces reveal the message, ‘ALL I WANT FOR’.  Add this to the phrase on the jumper to make the lyrics to the classic Christmas song: ‘All I Want For Christmas Is…”. Answer: U

 

8. CHRISTMAS CAROL

Converting all the music notes to letters will unveil the message: How many times do you sing Christmas? Answer: 3

 

9. NUTCRACKER

The answer to the riddle is the letter: T

 

10. PARTY POPPERS

Did you manage to find the following number of sprouts hidden throughout the game:

Green = 31

Purple = 5

Cheeky = 14

 

Answer: 9

 

FINAL ANSWER

At the end of the game, you will be left with the co-ordinates: R5, A7, N4, U3 & T9

Looking these up on the Answer Table Sheet and adding to the Answer Sprout’s speech bubble will reveal the winning message:

THERE’S NO SPROUT ABOUT IT, IT’S CHRISTMAS!

Back to the top